Biker Mice From Mars (SNES)

By stephaneggy
mrt 21st, 2015
0 Comments
1536 Views

Biker Mice From Mars is gebaseerd op de Amerikaanse animatieserie. Deze is in Nederland tussen 1994 en 2003 uitgezonden. Het is een racegame voor de snes met de karakters uit de tekenfilmserie.

De graphics zijn erg goed en de rocksoundtrack klinkt ook goed. De gameplay voelt lekker vloeiend aan.

Biker mice from mars titel scherm

Biker mice from mars titel scherm.

Je kunt met 1 of 2 spelers spelen. Dit gebeurd split screen.

biker mice speler kiezen

Speler kiezen

Als je een race begint moet je eerst een speler kiezen, elke speler heeft zijn eigen eigenschappen en powerups, ik kies voor Throttle.

biker-mice-square-town

De eerste race is Square Town.

Voorafgaand aan elke race zie je de route en op welke plek je start.

Let's Rock And Ride!

Let’s Rock And Ride!

Biker mice race start

De race begint.

De controls zijn vrij simpel, met B geef je gas, en met de d-pad stuur je. Elke rijder heeft zijn eigen power, die van Throttle is “The Tornado Shot”. Wanneer je op de Y knop drukt maakt hij een soort pirouette waarbij hij andere spelers raakt en deze worden dan weg gekaatst. Elke keer dat je over de start/finish rijdt krijg je een power up, dit kan verschillen van een zak met geld tot speciale bommen. Deze zet je in met de Y knop.

Met de L en R knoppen maakt je motor een klein sprongetje, dit lijkt vrij nutteloos maar als je dit in een bocht doet dan drift je door de bocht. Na die drift krijg je een kleine snelheid boost. Door de bochten op deze manier te nemen ben je een stuk sneller dan de rest. Zorg dat je een wheelie maakt (d-pad omlaag) als je door de modder rijdt om niet af te remmen. Wanneer je over een schans gaat val je met je motor hard neer waardoor je afremt. Zorg dat je in de lucht je motor recht zet (door de d-pad omhoog of omlaag) om correct te landen.

Race resultaat

Race resultaat.

Na iedere race krijg je extra geld, eindig je hoger dan krijg je meer. Met dit geld kun je de motor upgraden in de “Last Change” shop.

biker mice shop

Last Change Shop

Nadat je hebt geshopt kun je door naar het volgende level.

Bike Mice midsea island

Bike Mice midsea island

Ieder level heeft zijn eigen elementen om het je moeilijk te maken. Na 5 races vallen de laatste 3 rijders af, zorg dus dat je in de top 3 eindigt in het klassement om door te gaan.

Games Garage conclusie

Biker Mice From Mars is een van onze favoriete games voor de Super Nintendo. Het heeft goede graphics en een uitstekende soundtrack, vele afwisselende levels en speelt lekker weg., goed eindigen komt vooral op skills aan. Dit is een spel wat wij regelmatig spelen. Het is alleen jammer dat er met een code systeem gewerkt word in plaats van het spel op te slaan. Hierdoor kun je wel verder waar je was maar worden de rondetijden niet opgeslagen, iets wat wij graag zien om de onderlinge competitie aan te gaan.

Biker Mice From Mars ontvangt de Gamer Garage goedkeuring!

Biker Mice From Mars ontvangt de Gamer Garage goedkeuring!

Biker Mice From Mars artwork

Biker Mice From Mars Casette

Biker Mice From Mars Casette

Biker Mice From Mars Doosje Voorkant

Biker Mice From Mars Doosje Voorkant

Biker Mice From Mars Doosje Achterkant

Biker Mice From Mars Doosje Achterkant

Biker Mice From Mars Doosje Handleiding

Biker Mice From Mars Doosje Handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *